AYHAN BORA KAPLAN SUç öRGüTüNE YöNELIK SANıKLARıN YARGıLANMASı DEVAM EDIYOR

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 28'i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde devam edildi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 28'i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümüne tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Savunma yapan sanık Furkan Anıl Bahar, quot;Örgüt üyesi değilim. 9 yıldır kamuya bağlı bir çağrı merkezinde çalışmaktaydım. Bir gün olsun Türk Ceza Kanunu'nun tersine hiçbir şey yapmadım.quot; dedi.

Tape kayıtlarının üzerinden 6 yıl geçtiğini, bazı konuşmaları hatırlayamadığını söyleyen Bahar, Fethi Koyuncu'yu Muş'taki akrabaları aracılığıyla tanıdığını, kendisine iş bulması konusunda elinden geldiğince yardımcı olduğunu ifade etti.

'ÇALIŞTIĞIM SÜREÇTE TELSİZLERE 'ARKADAŞ' DİYORDUK'

Sanık Gökhan Gülümser de Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi'nde araç tamiri işi yaptığını, 2018-2019 yılları arasında Bora Kaplan'ın sahip olduğu Filistin Caddesi'ndeki bazı mekanlarda yarı zamanlı valelik yaptığını söyledi.

Mahkeme başkanının tapelerde geçen quot;arkadaşquot; kelimesinin ne anlama geldiğini sorması üzerine Gülümser, quot;Telsiz cihazına arkadaş diyorduk. Polis uygulamaya geldiği zamanlar saklıyorduk. Çünkü memurlar görünce telsizlerimizi kırıyorlardı. Konuşmalarda adı geçen Ayhan, Bora Kaplan değildi. Ayhan şef garsonun adıydı.quot; ifadelerini kullandı.

Gülümser, hakkındaki suçlamaların somut bir delile dayanmadığını savunarak, beraatini istedi.

Sanık Hasan Aslantaş ise Çukurambar'da bulunan quot;Klarnetquot; adlı mekanda 2019'da kısa bir süre vale olarak çalıştığını söyledi. Aslantaş, quot;Vale olarak çalıştığım dönemde bizden sorumlu olan kişiyi Fethi Kara olarak tanıyordum. Biz de telsize 'arkadaş' diyorduk. Arkadaş dememizin nedeni emniyetten gelip telsizi gördüklerinde yanlış anlayabiliyorlardı. Suçsuzluğumun açığa çıkmasını istiyorum.quot; diye konuştu.

Sanık Hasan Can Saraçoğlu da 2019'da Tren isimli gece kulübünde çalıştığını anlattı.

Örgüt üyesi olarak suçlanmasına rağmen kendisine emniyette buna yönelik bir soru sorulmadığını iddia eden Saraçoğlu, quot;Ayhan Bora Kaplan'ı ya da Bora Kaplan diye birini tanımıyorum. Kendisiyle ne bir fotoğrafım ne de sosyal medyadan bir etkileşimim var. Suçsuzum beraatimi istiyorum.quot; dedi.

Mahkeme başkanı, duruşmaya perşembe günü devam etmek üzere ara verdi.

İDDİANAMEDEN

İddianameye göre soruşturma, 7 Eylül 2023'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Bora Kaplan ve suç örgütü üyelerinden şikayetçi olan müşteki Erkan D'nin beyanları üzerine başlatıldı.

Suç örgütünün Kaplan'ın talimatı ve bilgisi doğrultusunda, farklı tarihlerde Mahfuz Tatar ve Semih Arslan'ın öldürülmesi, müştekiler Altan T, Murat Y, Serhat T. ve Serdar H'nin silahla yaralanması, müşteki Erkan D'nin 2 gün boyunca alıkonularak işkence edilmesi, müşteki Mehmet Taha E'nin sahibi olduğu işletmelerin zorla alınması, müşteki Muhammed S'nin 2 otomobilinin gasbedilmesi ve zorla çek yazdırılması ile müşteki Emirhan B'nin darbedilmesi olaylarını gerçekleştirdiği belirtildi.

Bora Kaplan ve örgütün diğer yöneticileri, suç örgütünün işlediği tüm suçlardan sorumlu tutuldu.

İddianamede, Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik hakkında quot;suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmekquot;, quot;kasten öldürmequot;, quot;nitelikli kasten öldürmequot;, 7 kişiye yönelik quot;kasten yaralamaquot;, 2 kişiye yönelik quot;kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaquot;, 2 kişiye yönelik quot;nitelikli yağmaquot;, quot;eziyetquot;, quot;suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirmequot;, quot;suç üstlenmequot; ve 2 kez quot;suçluyu kayırmaquot; suçlarından biri ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi.

Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi.

2024-04-16T15:13:11Z dg43tfdfdgfd