AFGANISTANDA PATLAMA: 3 TALIBAN MENSUBU öLDü

Afganistanda patlama: 3 Taliban mensubu öldü

Afganistanın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde bombalı saldırı sonucu 3 Taliban mensubu hayatını kaybetti.

Afganistan geçici hükümetinin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulmetin Kani, sosyal medya platformu Xteki hesabından yaptığı açıklamada, Badahşanın merkez ilçesi Feyzabadın Cevzun bölgesinde bir motosiklete mıknatısla yerleştirilen bombanın öğle saatlerinde polis konvoyunun geçişi sırasında patlatıldığını ifade etti.

Polislerin, haşhaş ekili tarlalardaki mahsulü yok etmek amacıyla kırsal alana gitmekte olduğunu belirten Kani, patlamada 3 polisin öldüğünü, 5 polisin de yaralandığını bildirdi.

Kani, olayın araştırıldığını kaydetti.

Reutersın haberine göre DEAŞ, söz konusu saldırıyı üstlendi.

BADAHŞANDA PROTESTOLAR BAŞLAMIŞTI

Badahşanın Darayum ilçesinde Taliban güçleri, 3 Mayıs cuma günü tarlalardaki haşhaşı yok etme çalışmaları sırasında kendilerine tepki gösteren bir kişiyi öldürmüş, ardından yönetime karşı protestolar başlamıştı.

Argo ilçesinde de 4 Mayısta bir protestocu öldürülmüştü.

Protestoların artmasının ardından Afganistan geçici hükümetinin Genelkurmay Başkanı Fasihuddin Fıtratın başında olduğu heyet, olayları yatıştırmak için bölgeye gitmişti.

Dün videolu bir paylaşımla açıklamada bulunan Fıtrat, insanların şikayetlerini dinlediğini ve durumun kontrol altında olduğunu belirtmişti.

Fıtrat, yerel halkın haşhaşı yok etmeye yönelik çabaları desteklediğini kaydetmişti.

*Haberin görseli AP tarafından servis edilmiştir, temsilidir.

2024-05-08T10:22:08Z dg43tfdfdgfd