DUBAI SULAR ALTıNDA! 'TARIHI BIR HAVA OLAYı YAşANıYOR'

Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Yollar ve havalimanı sular altında kalırken yetkililer âdeta alarma geçti. Kentten gelen görüntüler ise sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi.

Körfez ülkeleri Umman, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Katar ve Suudi Arabistan şiddetli yağışların etkisi altında.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış hayatı adeta felç etti. Su baskınları nedeni ile caddeler, yollar ve Dubai Uluslararası Havalimanı’nı sular altında kalırken 21 yurtdışı ve 24 yurtiçi uçuş iptal edildi. Flydubai havayoluna ait bir uçağın sel sularında güçlükle ilerlediği anlar ise çevredekiler tarafından anbean kayıt altına alındı.

DUBAİ HAVALİMANI'NDA KAOS

Dünyanın uluslararası seyahat açısından en yoğun havalimanlarından biri olan Dubai Uluslararası Havalimanı’nında dün akşam tam bir kaos hakimdi. Sosyal medyaya düşen görüntülerde yüzlerce yolcunun havalimanını doldurduğu, bazılarının uçuşlarını beklerken yerlerde yattığı görülüyor.

LÜKS ARAÇLAR SUYUN İÇİNDE KURTARILMAYI BEKLİYOR

Havaalanının dışından gelen görüntülerde de kıyamet filmlerini andıran bir manzara vardı. Alanı çevreleyen yollarda oluşan su baskınları nedeni ile birçok sürücü lüks araçlarını terk etmek zorunda kaldı.

Terk edilmiş araçlar selin içinde kurtarılmayı beklerken birkaç cesur sürücünün hava şartlarına adeta savaş açtı ve araçlarını suyun içinde kullanarak bu anları sosyal medyada paylaştılar.

KENT SAKİNLERİNE UYARI: EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN

Yetkililer son derece istisnai hava durumu sona erene kadar insanların mümkün derece evlerinden çıkmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulunurken, Ulusal Meteoroloji Merkezi de X'te yayınlanan uyarısında "Kent sakinlerini sakin olmaya ve su birikintilerinden uzak durmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

TARİHİ BİR HAVA OLAYI:OKULLAR TATİL

Sosyal medyaya düşen görüntülerde fırtına nedeni ile evlerin balkonlarında ve teraslarında bulunan eşyaların uçuştuğu görüldü.

Devlete ait WAM haber ajansı yağmuru "tarihi bir hava olayı" olarak nitelendirerek "yağışların 1949 yılından bu yana belgelenen her şeyi" geride bıraktığını yazdı. Haberde en yüksek yağış miktarının El Ayn şehrinin Hatm eş-Şikle bölgesinde 24 saatten kısa sürede 254,8 milimetreye ulaşmasıyla kayda geçtiği ifade edildi.

Yetkililer fırtına nedeni ile okulları tatil etti ve su birikintilerine müdahale edecek büyük ekipler oluşturarak adeta acil duruma geçti. 

BAE'de şiddetli yağmurlar çok nadir görülür ve daha çok serin kış aylarında yaşanır. AP haber ajansında yer alan bilgilere göre, düzenli yağış olmaması nedeniyle pek çok yolda drenaj eksikliği yaşanıyor, bu da su baskınlarına neden oluyor.

2024-04-17T07:52:37Z dg43tfdfdgfd