Magazin

Trending:


Uluslararası Müzeler Günü kapsamında Etnografya Müzesi'nde düğün yapıldı!

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Uluslararası Müzeler Günü kapsamında Edirne'de 2021'de ziyarete açılan Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi'nde, Rumeli düğünü canlandırıldığını söyledi. Soytürk, 'Müzeleri sosyal hayatın içinde, canlı ve dinamik tutmak istiyoruz' dedi.


Salihli’de bağ evine baskın: Tarihi ok ucu ele geçirildi

Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bir bağ evine düzenlenen operasyonda uyuşturucu hap, dedektör, tarihi ok ucu ve tarihi eser niteliği taşıyan sikkeler ele geçirildi.


Özbekistan'dan gelen üniversite heyeti Türk diş hekimlerinin deneyimlerinden faydalanıyor

Akademik işbirliği kapsamında Türkiye'ye gelen heyet, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde ağız ve diş sağlığı konusunda yeni tedavi teknikleri hakkında bilgi alıyor.


Patnos’ta liselere jandarma mesleği tanıtıldı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde Jandarma Komando Tugay Komutanlığı tarafından Süphandağı Anadolu Lisesi ve İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik kariyer planlaması ve mesleki tanıtım faaliyeti düzenlendi.


Sulama kanalında cansız bedeni bulunan Şerif'in sır ölümü! Çantası ve cep telefonu kayıp

Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün sulama kanalına düşen ve gece cansız bedeni bulunan Muhammet Şerif Aras'ın (13) cenazesi, otopsinin ardından ailesi tarafından teslim alındı. Aras'ın dayısı Yusuf Karayiğt, “Çocuğumuzun kıyafetlerini bulduk ama cep telefonu ve çantasını bulamadık. Her türlü şüphe içerisindeyiz. Acaba arkadaşları bilerek mi attı? Yoksa şaka amaçlı bir şey miydi? Kayıp eşyalar şu an kimin elinde? Aklımıza binbir türlü şey geliyor”...


Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi

Kastamonu'nun Araç ilçesinde çıkan yangında tek katlı ev kullanılmaz hale geldi. Yangın diğer evlere sıçramadan söndürüldü.


Alaplı’da uyuz paniği

Zonguldak'ın Alaplı İlçesinde 400 nüfuslu Mollabey köyüne bırakılan sokak köpeklerin bulunması nedeniyle vatandaşlar çocuklarını uyuz köpeklerden hastalık kapma korkusu yaşıyor.


İlk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Samsun'dan kutsal topraklara gitmek için yola çıkan 471 kişilik ilk hac kafilesi, dualarla yolcu edildi.


Hisarcık’ta hastane personelinden lokma ikramı

Kütahya’nın Hisarcık İlçe Devlet Hastanesi personelinin katkılarıyla geleneksel lokma hayrı düzenlendi.


Küçükçekmece'de 28 yaşındaki Bahar'ı eski nişanlısı sokak ortasında silahla öldürdü

Küçükçekmece'de işine gitmek için yürüyen Bahar Kaban, eski nişanlısı tarafından sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Saldırgan olay yerinden kaçarken, çevredekiler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Bahar Kaban'ın 22 Haziran'da düğünü olacağı ve eski nişanlısı tarafından uzun süredir rahatsız edildiği, bu sebeple daha önce polise başvurduğu öğrenildi.


Bursa’da 5. kattan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti

Bursa’da 5 katlı binanın dış cephe çalışmasını yaptığı sırada iskeleden düşen işçi hayatını kaybetti.


Kartla daire kapılarını açıp altın ve paraları çalan 3 kadın yakalandı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde zillerine basıp, kimse olmadığını anlayınca kartla kapılarını açtıkları dairelerden altın ve para çalan 3 kadın suçüstü yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.


Afetzede kadınları hayata tutunduracak tesisin açılışı gerçekleştirildi

HATAY (İHA) – Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’ın Altınözü ilçesinde afetzede kadınların bir araya gelmesiyle kurulan HAZEK kadın kooperatifi tarafından içerisinde endüstriyel mutfak ve güzellik salonunun bulunduğu tesis, gerçekleştirilen açılışla hizmete girdi.


Kontrolden çıkan tır köprüden uçtu: 2 ölü

Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu'nda çarpışan 2 tırdan biri kontrolden çıkararak köprüden aşağı uçtu. Feci kazada tırda bulunan 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti.


Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

Adıyaman’da, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği motosikletin devrilmesi sonucu 1 kişi yaralandı.


O kedi kurtarıldı

Eskişehir’de bir haftadır binanın çatısında mahsur kalan kedi, Mahalle Muhtarı Sibel Akın ve çevre sakinlerinin çabası ile günler sonra kurtarıldı.


19 Mayıs'ta 43 gemi halkın ziyaretine açılacak

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Milli Savunma Bakanlığı tarafından özel etkinliklerle kutlanacak.


Okulda panik: Biber gazı kapsülü patladı! Sınıftaki öğrenciler hastaneye kaldırıldı

Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Fatih Ortaokulu’nda sınıfta biber gazı kapsülünün patlaması nedeniyle gazdan etkilenen 25 öğrenci hastanede tedaviye alındı.


Kadıköy Belediyesi, Fener Köşkü Hamamı'nın Restorasyonuna Başladı

Kadıköy Belediyesi, Osmanlı dönemine ait olan Fener Köşkü Hamamı'nın restorasyon çalışmalarına başladı. Tarihi hamamın yenilenmesi ve turizme kazandırılması hedefleniyor.


Türk mühendisler üretti, Türk pilotlar uçurdu! CNN TÜRK KAAN’ın üretildiği tesiste

CNN TÜRK ekibinden Fulya Öztürk, Ahmet Akpolat ve Halil Kahraman Türkiye'nin ilk, yerli, insanlı, savaş uçağı KAAN'ın üretildiği tesise girerek yerli uçak KAAN'ı görüntüledi. Uzun zaman hava kuvvetlerinde F-16 pilotluğu yapan Gökhan Bayramoğlu özel açıklamalar yaptı. KAAN'a dair detaylar paylaştı. İşte ekibimizin özel izinle girdiği TUSAŞ tesisinden çok özel anlar.


7 katlı binada yangın paniği!

7 katlı binada yangın paniği! Şişlide bir binanın bodrum katındaki depoda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. AAda yer alan habere göre 7 katlı binanın bodrum katında bulunan depoda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ya...


Kobani Davası'nda Karar Günü

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı Kobani Davası'nın bugün görülecek olan 83'üncü duruşmasında karar çıkması bekleniyor.


Ameliyatta ölen kocası için 6 yıldır hukuk mücadelesi veriyor

Kırıkkale'de yaşayan 3 çocuk annesi Sema Sekman, ameliyatta kocasının ölümüne sebep olduğunu iddia ettiği doktora karşı 6 yıldır hukuk mücadelesini sürdürüyor. Olayın kapanması için doktorun kendisine para ve ev teklifinde bulunduğunu iddia eden Sekman, hukuki süreci sonuna kadar devam ettireceğini söyledi.


Kardeşiyle anlaşmazlık yaşadı, aile apartmanında dehşet saçtı

Pendik'te yaşanan olayda, aile apartmanında yaşayan iki kardeş ve aileleri miras paylaşımı nedeniyle tartıştı. Sonlanmayan tartışmalar nedeniyle kardeşlerden biri, diğer kardeşinin binanın çeşitli yerlerine taktırdığı güvenlik kameralarını sopa ile vurarak kırdı. Ayrıca o anlarda taraflar arasında sözlü tartışma da yaşandı. Şahsın kameraları kırdığı anlar güvenlik kamerasına ve cep telefonu kamerasına yansıdı.


Emine Erdoğan, Sierra Leone Cumhurbaşkanı'nın eşi Fatima Maada Bio ile görüştü

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio'nun eşi Fatima Maada Bio ile Nijerya'nın Başkenti Abuja'da bir araya geldi.


Maltepe'de zula evine operasyon: 2 şüpheli yakalandı

Maltepe'de uyuşturucu madde ticareti yapan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 'zula' evi olarak kullandıkları adreste yapılan aramalarda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.


Büyükçekmece’de kaza yapan araç alev alev yandı: 3 yaralı

Büyükçekmece Kumburgaz E-5’te sabah saatlerinde takla atan binek araç benzin istasyonu tabelasına çarptıktan sonra alev alev yandı. Olayda 3 kişi yaralanırken, kaza anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.


Bebeğini bahçeye gömmüştü! Kan donduran olayda yeni gelişme

Ordu'da evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömen Bilge Çapa'ya (28) verilen müebbet hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onandı.


Öldürülen motokurye Ata'dan geriye bu fotoğraflar kaldı

Balıkesir'de, bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan ve bir eve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'dan geriye bu kareler kaldı


Türkiye'nin kanını donduran cinayette Ata'nın annesi konuştu: Ev bakacakken mezar yeri baktık

Balıkesir’de, bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan ve bir eve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. (17) tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın (20) annesi Zuhal Akman, E.Ö.’yü azmettirdiğini iddia ederek babasının da cezalandırılması gerektiğini söyledi. Akman, "Ata’nın sipariş götürdüğü apartmanda bu caninin babasının daha öncesinde birlikteliği olduğu söylenilen bir kadın oturuyormuş ama o...


Adliyede tuvalet kavgası! Başsavcı, avukatı polis zoruyla dışarı çıkardı

Antalya'nın Kaş Adliyesi’nde dün saat 16.50 sıralarında adliye personeline ait tuvaleti kullandığı gerekçesiyle Avukat Hakan Tüzen ile o sırada tuvalete giren Başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında tartışma çıktığı ve avukatın zorla dışarı çıkarıldığına dair iddiaları içeren tutanak hazırlandı. Tutanak, tuvaletten zorla çıkartıldığını öne süren Avukat Hakan Tüzen ve görgü tanığı avukatların imzasını taşıdı. Adliyedeki işleri bittikten sonra Baro...


Antalya Havalimanı’nda zehirlenme şüphesiyle 42 personel hastaneye kaldırıldı

Antalya Havalimanı’nda 4’ü polis, 38’i güvenlik görevlisi olmak üzere 42 kişi, dün akşam yedikleri yemek sonrası fenalaşarak zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Havalimanı Hudut Mülki İdare Amiri Suat Seyitoğlu, "Yedikleri tavuktan şüpheleniliyor. Şu anda tüm personel taburcu edildi. Numuneler alındı, araştırmalarımız sürüyor. Eğer bir ihmal var ise ciddi bir ceza yaptırımı uygulanacak" dedi.


Emirdağ’da ‘Çanakkale Destanı’ semineri

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde ki Gençlik Merkezi'nde ‘Çanakkale Destanı’ isimli seminer gerçekleştirdi.


Samanlıktaki uyuşturucuyu 'Duman' buldu

Samanlıktaki uyuşturucuyu 'Duman' buldu Ayhan ACAR/KURUCAŞİLE (Bartın),(DHA)-BARTIN'da, jandarmanın düzenlediği operasyonda narkotik köpeği ‘Duman’, ev ve samanlıkta 250 gram esrar ve 300 adet kenevir bitkisi buldu. Gözaltına alınan ev sahibi O.Y. (44) tutuklandı.Bartın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kurucaşile ilçesi Başköy köyünde O.Y.’nin uyu...


Kırmızı ışıkta bekleyen otomobile kamyon çarptı: 2 kişi yaralı

Burdur'un Bucak ilçesinde kırmızı ışıkta bekleyen otomobile kamyonun arkadan çarpması sonucu 2 kişi yaralandı. Kaza sonucunda yol bir süre trafiğe kapatıldı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, olay yerinde gaz kaçağı ihtimali nedeniyle yol çift taraflı trafiğe kapatıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Cuma namazı saat kaçta? 17 Mayıs 2024 İstanbul, Ankara, İzmir cuma namazı vakti, saati!

İl il cuma namazı saatler 17 Mayıs 2024 Cuma günü bulundukları illerde cuma namazına katılacak olan kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. İstanbul, Ankara ve İzmir cuma namazı vakti Diyanet'in namaz vakitleri sayfasında yerini aldı. Peki, bu hafta ezan saatleri içerisinde yer alan bilgilere göre cuma namazı saat kaçta? İşte 17 Mayıs cuma namazı saatleri ve öğle ezanı vakti...


Özel çocuklar kırmızı halıda

Özel çocuklar kırmızı halıda ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin Engelliler Haftası için düzenlendiği defilede özel çocuklar, aileleriyle çiçek konseptiyle tasarladıkları kıyafetleri kırmızı halıda sergiledi. Engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları yürüten Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, 10-16 Mayıs E...


Babannenin mahkemedeki sözleri şaşkına çevirdi

Bursa'da halası Safiye Vardar'ı öldüren, babaannesi Sabriye Balaban'ı da yaralayan Yiğit Balaban hakim karşısına çıktı. Katil zanlısı duruşmada, halasını kazara öldürdüğünü iddia etti. Saldırıda boğazından bıçaklanan babaanne ise torunundan şikayetçi olmadığını söyledi


Balıkesir'de bıçaklanarak öldürülen üniversiteli motokurye Ata'nın annesi: O gece apartmandan kim çıksa bunu yaşayacaktı

Balıkesir'de, bir restoranda motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman, bir eve sipariş bıraktıktan sonra E.Ö. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Akman'ın annesi, saldırganın babasını azmettirici olarak suçladı. Akman, olayın gerçekleştiği evde, saldırganın babasının birliktelik yaşadığı bir kadın olduğunu ve bu kadını ve oğlunu tehdit ettiğini iddia etti.


İtalya’nın kuzeyini sel vurdu: 15 ölü

İtalya’nın kuzeyinde Emilia-Romagna, Lombardiya ve Veneto bölgelerinde sağanak yağış sonrası sel meydana geldi. İtalyan itfaiyesi Vigili del Fuoco, Emilia-Romagna’da 15 kişinin selde hayatını kaybettiğini duyurdu.


Gaziantep’te jandarmadan servis minibüsü ve motosiklet denetim

Gaziantep’te jandarmadan servis minibüsü ve motosiklet denetim Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP’in İslahiye İlçesinde, jandarma ekipleri okul servislerine ve motosiklet sürücülerine yönelik denetim gerçekleştirdi.İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, denetimde öğrencileri taşıyan okul servislerinde öğrenci kapasitesi başta ol...


Fırtına Kulp’ta evin çatısını uçurdu

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Turgut Özal Mahallesinde yaşayan dört kişilik bir ailenin evi geçtiğimiz gün meydana gelen fırtınadan etkilendi. Etkili olan fırtına nedeniyle 2 katlı evin çatısı uçtu.


Küçükçekmece’de yolda bekleyen kadın silahlı saldırıda öldürüldü

Olay, saat 09.00 sıralarında Küçükçekmece Halkalı Merkez Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği henüz belirlenemeyen yabancı uyruklu kapüşonlu bir kişi, yol kenarında bekleyen bir kadına silahlı saldırı düzenledi. Saldırgan kadına 5 el ateş etti. Göğsünden ve boynundan aldığı mermilerle ağır yaralanan kadın yere yığılırken, yabancı uyruklu saldırgan ise olay yerinden koşarak uzaklaştı. İlginizi Çekebilir Çevredeki vatandaşlar...


Esenler'de nefes kesen kovalamaca: İşyeri ve otodan hırsızlık yapan şahıs böyle yakalandı

Esenler'de şüphe üzerine dur ihtarında bulunulan araç sürücüsü kaçmaya başlayınca polis ekipleri peşine düştü. Kovalamacanın ardından yakalanan şüphelinin işyeri ve otodan hırsızlık yaptığı belirlendi. Kaçarken birçok araca maddi zarar da veren hırsız, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Fransa ordu gönderdi! TikTok yasaklandı, mağazalar yağmalandı, en büyük çatışma

Fransa’nın deniz aşırı sömürgelerinden ve Güney Pasifik'te konumlanan Yeni Kaledonya, Fransa’da kabul edilen bir seçim yasası reformu yüzünden 13 Mayıs Pazartesi gününden bu yana şiddet olaylarına sahne oluyor. Fransız hükümetini destekleyen rejim yanlıları ile ayrılıkçı Kanak halkı güçleri (FLNKS) ve yerel gruplar arasındaki çatışmalar, adada tam bir iç savaş görüntüsü veriyor. Adada kamu düzenini yeniden sağlamak isteyen Fransız hükümeti, bu...


Antalya’daki trafik kazalarında acı tablo

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2023 yılında Antalya’da 12 bin 45 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu rakam Isparta’da bin 666, Burdur’da ise bin 349 olarak kaydedildi.


Okul bahçesine girmek isterken düşerek mahsur kaldı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 12 yaşındaki bir kız çocuğu, okul bahçesine girmek isterken duvardan atlayarak düştü ve yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan yaralı kız, sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralanan çocuk, Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


Engelliler haftasında da yalnız bırakmadılar

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli ziyaretler düzenledi. Kusursuz Kafe’de çalışan engelli bireyler ile evde bakım hizmeti alan engelli vatandaşları ziyaret eden müdürlük ekipleri, hatırlarını sormayı ihmal etmedi.


Park halindeki otobüs alev alev yandı

Antalya’da park halindeki otobüs, alev alev yandı. Vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıyan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü.


Sulama kanalında boğulan çocuk yüzme bilmiyormuş

Adana’da dün girdiği sulama kanalında cansız bedenine ulaşılan 13 yaşındaki Muhammet Şerif Aras'ın dayısı Yusuf Karayiğit, "Muhammet yüzme bilmiyordu. Cep telefonu ve çantası ortada yok. Bu durum bizi çok şüphelendiriyor" dedi