"BIR SONRAKI UçAK GEMISI SüPER GüCü TüRKIYE MI?"

"Bir Sonraki Uçak Gemisi Süper Gücü Türkiye mi?"

Savunma haberleri üreten The National Interest dergisinde yayımlanan bir yazıda, TCG Anadolunun ardından geliştirilen ikinci uçak gemisiyle, Türkiyenin donanma kabiliyeti ele alındı.

Yazıda, çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolunun Türk Deniz Kuvvetlerine katılmasının ardından Türkiyenin, ikinci uçak gemisini geliştirerek deniz kabiliyetlerini artırdığı ifade edildi.

TCG Anadolunun hizmete alınmasının ardından ikinci uçak gemisinin hazırlıklarının devam ettiğine işaret edilen yazıda, TCG Anadolunun, Türkiyenin deniz özerkliğinde daha ileriye yönelik bir adımı temsil ettiği belirtildi.

Fotoğraf: AA

Yazıda, TCG Anadolunun yüzde 70inin yerli üretim olduğu, ikinci uçak gemisinin tamamen yerli olarak tasarlanıp inşa edileceği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın TCG Anadolunun "Türkiye Yüzyılının temsilcisi" sözlerine atıfta bulunan yazıda, şunlar kaydedildi:

"İnsanlı ve insansız hava araçlarını desteklemek üzere tasarlanan taşıyıcı, önemli bir hava kanadı kapasitesine sahip olacak ve gelişmiş savunma sistemleriyle donatılacak, bu da Türkiyenin denizcilik gücünü ve yeteneklerini genişletme konusundaki kararlılığını vurgulayacak."

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

2024-04-28T22:16:24Z dg43tfdfdgfd