KARADENIZDE SAğANAK, TOZ TAşıNıMı VE çığ TEHLIKESI UYARıSı

Karadenizde sağanak, toz taşınımı ve çığ tehlikesi uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolunun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolunun batısı ile Antalya, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege ve Batı Karadenizin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor. Güneybatı kesimlerde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadenizin iç kesimleri ile Doğu Anadolunun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

#havadurumu#100#

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney, güney kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güney Ege ve Batı Akdenizde yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadenizin iç kesimleri ile Doğu Anadolunun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

2024-03-29T04:27:46Z dg43tfdfdgfd