Yaşam

Trending:


Avrupa'da yakılırken, Osmanlı onlar için özel mezarlık yaptı!

Osmanlı'da Sultan 2'nci Bayezid tarafından Mimar Hayreddin'e yaptırtılan, dönemin öncü sağlık kurumu UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'ndeki Sultan 2'nci Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi yılda milyonlarca turisti ağırlamaya devam ederken, araştırmacıların da tezlerine konu oluyor. Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Türk Dili ve Edebiyatı alanında yüksek lisans yapan, sağlık tarihi araştırmacısı Ayşenur Bayatlı, yaptığı...


Fatih’te faciadan dönülen kaza kamerada: Kaldırıma çıkan minibüs direği devirip, vitrine çarptı

Fatih'te dönüş yaparken hızını alamayan minibüs, kaldırıma çıkıp direğe çarptı. Direk devrilirken, araç ise kıyafet satılan mağazanın vitrinine çarptı. Ölen ya da yaralanan olmazken, faciadan dönülen kaza anı kameraya yansıdı.


Diyarbakır’da cezaevinde yemek sonrası 115 hükümlü ve personel hastanelik oldu

Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde yapılan yemekten yedikten sonra zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırılan 115 hükümlü ve personel taburcu edildi.


Kontrolden çıkan minibüs takla attı: 6 yaralı

Hakkari'de direksiyon hakimiyeti kaybedilen minibüsün takla atması sonucu 6 kişi yaralandı. Kaza, Hakkari-Yüksekova kara yolu üzerindeki Çiftlik mevkiinde meydana geldi. Yolun kaygan olmasından dolayı direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu minibüs kontrolden çıkarak takla attı. Yaralanan 6 kişi ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Gediz Ilıca bölgesinde dere ıslahı ve köprü yapımı başladı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi gerçekleştirilen Ilıca Kaplıca bölgesinde dere ıslahı ve köprü yapımı işi için imalat çalışmaları başlatıldı.


Bursa'da polis ile motosiklet kovalamacası kamerada

Bursa'da polisin üzerinde şüpheli şahıslar olan plakasız motosikleti kovalama anları bir vatandaş tarafından kaydedildi. Polis ekibinin 'Dur' ihtarında bulunduğu motosiklet durmayarak kaçmaya başladı. Polisin motosikleti kovalama anları ise bir vatandaş tarafından kaydedildi.


Doç. Dr. Ökmen Sümer: İzmir'de 6'nın üzerinde deprem üretebilecek 25'e yakın fay var

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, "İzmir'de 6'nın üzerinde deprem üretebilecek 25'e yakın fay var" dedi. Sümer, "İzmir fayında 2 senaryomuz var. İzmir, son büyük depremini 1688 yılında yaşadı. Ama hangi fayda olduğunu bilmiyoruz. Bu deprem eğer İzmir Fayı'nın Balçova segmentinde meydana geldiyse ya da...


Polis sır perdesini ortadan kaldırdı: Cinayet ortaya çıktı! Hastaneye 'yüksekten düşme' diye getirilmiş

Diyarbakır'da taksiyle getirildiği hastanede, yüksekten düştüğü ifade edilen Eyüp Diyar Fidan (23), tedaviye alındı. Aynı saatlerde yaşanan, 4 yaralı olan bıçaklı, silahlı kavgayla ilgili çalışan polis, kamera görüntülerinden belirlediği kişilerden Fidan'ın da taksiyle hastaneye götürüldüğünü öğrendi. Polis, hastaneye gidip olayın düşme olmadığını belirterek doktorları uyardı. Bıçakla yaralanan Fidan, hayatını kaybetti. Fidan'ı bıçakladığı...


İzmir'de beklenen deprem yaklaşıyor! En son 336 yıl önce olmuştu

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, İzmir'de 6'nın üzerinde deprem üretebilecek 25'e yakın fayın olduğunu belirtti. İzmir'in son büyük depremini 1688 yılında yaşadığını ifade eden Doç. Dr. Sümer, 'Depremin hangi fayda olduğunu bilmiyoruz. Eğer İzmir Fayı'nın Balçova segmentinde ya da Pınarbaşı segmentiyle...


Erzurum'da photoshopla yaptırdığı yol izin belgesi, Afgan yolcuyu ele verdi

Erzurum'da, Afganistan uyruklu İbrahimi Bismillah (19), Ankara'ya gitmek için vatandaşı Abdul Jalal Saıghanı (34) adına düzenlenen yol izin belgesinin benzerini bin lira karşılığında photoshop ile yaptırınca yakalandı.


Kaçan vagon liman kapılarını patlattı: O anlar kamerada

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde raylarda hiçbir bağlantısı olmadan boşa giderek Ceyport Limanının kapılarını parçalayan yük vagonu kamerada.


Mayıs ayında yağan kar besicilere zor anlar yaşattı

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde mayıs ayında etkili olan kar yağışı, hayvanlarını meraya çıkaran besicilere zor anlar yaşattı.


Talas’ta kurban pazarına başvurular başladı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde çalışmalarını yoğunlaştıran Talas Belediyesi, kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.


Derslerini SUBÜ Stüdyoları’nda işlediler

SUBÜ Sakarya MYO öğrencileri, ‘Yeni Medya’ dersi ile ‘Program Yapımcılığı’ derslerini SUBÜ Stüdyoları’nda işlediler.


SANKO Üniversitesi’nde romatoloji sempozyumu düzenlenecek

SANKO Üniversitesi ve Doğu Anadolu Romatoloji Derneği iş birliği ile 3. Romatoloji Sempozyumu düzenlenecek.


Japonya’da 7 araç birbirine girdi: 3 ölü, 2 yaralı

Japonya’da 4 kamyon ve 3 otomobilin karıştığı zincirleme kaza sonucu 4 araç alevlere teslim olurken, 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.


Endonezya’daki sel ve toprak kayması felaketi: En az 52 ölü

Endonezya'nın Batı Sumatra eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymasında bilanço artıyor. Batı Sumatra Afet Ajansı Sözcüsü Ilham Wahab yaptığı açıklamada, sel bölgesinde 52 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Cansız bedenlerden henüz 45’inin kimliklerinin tespit edilebildiğini belirten Wahab, kurtarma ekipleri, polis ve askerin kayıp 17 kişiyi arama çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Şiddetli yağışlar sonucu 249 ev,...


Beyoğlu’nda siyahi kadınlara fuhuş operasyonu: Sokak ortasında böyle pazarlık yaptılar

Tarlabaşı Bulvarı’nda gece ve gündüz fuhuş pazarlığı yapan 6 siyahi kadın, Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Kadınlara fuhuş yapması için aracılık yapan 2 şahıs da gözaltına alınırken, kadınların sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı öğrenildi,


2700 rakımda buldukları kaynakla yılda 5 milyon alabalık yavrusu üretiyorlar

Erzurum'un Tortum ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle 2700 rakımda kurulan tesiste yıllık 5 milyon alabalık yavrusu üretiliyor.


Tüm kemikler Berzeg'e ait çıktı! Korhan Berzeg'in ölüm nedeni ne?

Balıkesir'de, kaybolduktan 316 gün sonra öldüğü ortaya çıkan ekonomist Korhan Berzeg'in (83), başlatılan arama çalışmalarında 9 kez taranan 325 kilometrekarelik alanın sınırında, dere çevresinde bulunan kafatası ve kemiklerinin adli tıp incelemesi tamamlandı. İki parça halinde bulunan kafatası ile 12 kemiğin Berzeg'e ait olduğu kesinleşti. Korhan Berzeg'in 12 kemik ve kafatası ölüm nedeninin belirlenmesinin ardından toprağa verilecek.


Gediz Müftülük personeli AFAD eğitiminde

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, afetlere hazır olmak adına Müftülük personeli Kütahya AFAD İl Müdürlüğünde eğitim almaya başladı.


Gediz’de El Sanatları Kursu 9 yıldır devam ediyor

Kütahya’nın Gediz ilçesinde El Sanatları Kursu, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde en uzun süre devam eden kursların arasına girdi.


Arnavutköy'de kaybolan 13 koyunu polis ekipleri bularak sahibine teslim etti

Arnavutköy'de koyunlarını otlatmak için dışarıya çıkaran çobanın 13 koyunu kayboldu. Polis ekipleri gece boyunca arama yaparak koyunları buldu ve sahibine teslim etti. Kaybolan koyunlar, başka bir hayvancı tarafından fark edilerek kendi ahırına alınmış ve polise ihbar edilmişti. Çoban, polis ekiplerine teşekkür etti.


Kırşehir'de Mucur Yeraltı Şehri'nde çökme riski! Ziyarete kapatıldı

Kırşehir'in Mucur ilçesinde yaklaşık 1700 yıllık tarihi Mucur Yeraltı Şehri, çökme riskine karşı Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından geçici süreyle ziyaretçilerin kullanımına kapatıldı. Mucur Yeraltı Şehri, onarıldıktan sonra yeniden ziyarete açılacak.


Kars’ta 1 kişinin makatından uyuşturucu çıktı

Kars'ta jandarmanın durdurduğu ticari takside bulunun 1 adamın makatından 2 parça rulo halinde uyuşturucu çıktı.


Köyünü terk etmeyen gençler günlük 3 bin liraya çalışıyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın’da da gençler köylerini ve mahallelerini terk edip üretim yaşlı nüfusa kaldı. Gençler kenti tercih ederken tarım arazileri ise büyükler tarafından işleniyor.


Çanakkale’de kaçak göçmen operasyonu

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen kaçak göçmen operasyonunda, 8 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.


Burdur’da çıkan yangında ev, samanlık ve ahır kullanılamaz hale geldi

Burdur merkeze bağlı Yassıgüme köyünde gece saatlerinde ahırda başlayan yangın samanlığa ve eve sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları ile söndürülen yangında ahır, ev ve samanlık kullanılamaz hale geldi.


Vatandaşlar, parkları güvenlik kameralarından canlı izleyebilecek

Körfez Belediyesi, parklara yerleştirdiği güvenlik kameraları ile parkları daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor. Yerleştirilen kameralara Körfez Belediyesi’nin resmi hesabından vatandaşlar tarafından da canlı olarak izlenebilecek


Elektrikli ısıtıcı yangın çıkardı, bir kişi dumandan etkilendi

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 2 katlı evin 2'inci katında elektrikli ısıtıcıdan çıktığı iddia edilen yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Dumandan etkilenen 1 kişi ayakta tedavi edildi.


Aydın'da vahşet! Aylin Pekin, evinin önünde öldürüldü

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde Aylin Pekin (48), evinin önünde Mehmet Şah Yeşilova (50) tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Aylin Pekin'in katil zanlısı Mehmet Şah Yeşilova'yı kendisini bir süredir rahatsız ettiği içi polise şikayet ettiği öğrenildi.


Dolmuş şoförlerine yönelik yapılan denetimde korkutucu tablo

Afyonkarahisar’da polis tarafından şehir içi yolcu taşımacılığı yapan dolmuş sürücülerine yönelik yapılan denetimde ilginç sonuçlar ortaya çıkarken, bazı sürücülerin, araçları yetersiz ve SRC belgesi olmadan kullandıkları ortaya çıktı.


Hastalık sonrası aldığı küçükbaş hayvanlarla yeniden hayata bağlandı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Ali Şükrü Kavsaoğlu, ölümden döndüğü Covid-19 sonrası aldığı küçükbaş hayvanlarıyla kurduğu bağ sayesinde yeniden hayata bağlandı.


Adana sıcaklarından kaçan vatandaşlar Yedigöze'ye akın ediyor

Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan Yedigöze Orman Parkı yazın aşırı sıcaktan kaçan vatandaşların ilgi odağı oluyor.


Putin, yakın müttefiki Savunma Bakanı Şoygu'yu neden görevden aldı?

Rusya'daki kabine değişikliklerine dair bazı fikirler... İlk olarak; Rusya'da kabine masasının çevresinde kim oturursa otursun, ülkedeki kilit kararları sadece tek bir adam alıyor - o da Devlet Başkanı Putin. Modern Rusya'da tüm siyasi sistem onun çevresinde inşa edilmiş durumda. Bu yüzden hükümete giren ya da çıkan isimleri düşünürken unutmamak gerekir ki, merkezi politikanın değişmesi pek de olası değil. Peki bu Rusya kabinesindeki görev...


Kadın çiftçiler traktöre bindi, şehir merkezine indi

Dünya Çiftçiler Günü sebebiyle kadın çiftçiler traktörleriyle konvoy yaptı. Şehir merkezinde kadın çiftçileri traktör üstünde gören vatandaşlar şaşkına döndü.


1700 yıllık tarih bu binanın altında! Ziyarete kapatıldı

Erken Hristiyanlık döneminde milattan sonra 3 ve 4'üncü yüzyılda, kayzerlerden korunmak amaçlı yaptırılan yaklaşık 1700 yıllık tarihi Mucur Yeraltı Şehrini, her yıl yüzlerce misafir ziyaret ediyor. Volkanik tüflü arazide kayaların oyulmasıyla inşa edilen ve 2 katlı olan yer altı şehri yerin yaklaşık 8 metre derinliğinde bulunuyor. Tarihi yapı, onarıldıktan sonra yeniden ziyarete açılacak. Tarihi yer altı şehri, Son dönemde nemden kaynaklı çökme,...


Yoğun bakımda acı haberi alan aile ortalığı birbirine kattı

Denizli'de yakınlarını kaybeden hasta yakınları yoğun bakım ünitesine girdi. Uyarıları aldırış etmeyen acılı aileyi güçlükle dışarı çıkartıldı.


Polis, kesinleşmiş hapis cezası ve araması bulunan 190 şahsı yakaladı

Eskişehir’de polis ve jandarma ekiplerince yapılan çalışmalarında, aralarında kesinleşmiş hapis cezası ve araması bulunan 190 şahıs yakalandı.


Körpeşler Mahallesi sağlık ocağına kavuşuyor

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün destekleri ve hayırsever iş insanlarının katkılarıyla Şubat ayında Körpeşler Mahallesinde yer tahsisi yapılan Osman Uzun Aile Sağlığı Merkezinde çalışmalar başladı.


Gece kulüplerini paravan olarak kullanıyorlardı! 21 kişi tutuklandı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütlü olarak uyuşturucu imal ve satışı, silah kaçakçılığı ve rüşvet suçlarına karıştıkları belirlenen 'Zirek Kardeşler' ile 'Alabaylar' suç örgütlerine yönelik çalışma yaptı. Söz konusu suç örgütlerinin popüler gece kulüplerini kendilerine paravan olarak kullanıp, suçtan elde ettikleri paraları akladıkları tespit edildi. Aylarca süren teknik ve fiziki takibin...


Elazığ'daki vahşet! Toprağa gömülü halde bulunmuştu... Dilara Günana cinayetinde 4 şüpheli adliyede

Elazığ'da kayıp olarak aranan 1 çocuk annesi Dilara Günana’nın (25) toprağa gömülü halde bulunmuştu. Korkunç cinayetle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi.


Ankara'da komiser yardımcısı Veysel Öztürk, eşi ve 2 çocuğunu katletmişti! Acı veda

Ankara'da intihar eden komiser yardımcısı Veysel Öztürk (33) ile öldürdüğü eşi Hasret (33) ile çocukları Nisanur (15) ve Mustafa Öztürk'ün (13) cenazeleri, Yozgat'ta toprağa verildi. Öte yandan evde yapılan incelemede Veysel Öztürk'e ait evde yanmış bilgisayar ve bir not bulundu.


Bakanlık atama haberlerini yalanladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bir internet sitelerinde yer alan 'atama' haberlerini yalanladı.


Ziraat odasından ‘fındık kurdu’ uyarısı

Samsun Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, bir çift fındık kurdunun 200 meyveye zarar verdiğini belirterek, kimyasal mücadelenin önemine dikkat çekti.


Çocuklar Mersin’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdi

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Çocuk Meclisi üyeleri, kentin kültürel ve tarihi yerlerini gezerek şehrin sahip olduğu değerleri yakından görme fırsatı buldu.


Orman işletme deposundaki patlamada yaralanmıştı... O işçi hayatını kaybetti

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, 8 gün önce orman işletme deposundaki damgalama tankında meydana gelen patlamada 2’si ağır, 3 işçi yaralandı. Ağır yaralı işçilerden Selçuk Yılmaz (44) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.


9 kişinin yaralandığı minibüs kazasında kafesi kırılan tavuklar boş araziye savruldu

– Ankara’da kontrolden çıkıp takla atan minibüsteki 9 aile ferdi yaralandı. Kaza sonucu araç içindeki kafesi kırılan ve boş arazi savrulan birçok tavuk telef oldu.


Çakmak Barajı’nda bulunan ağlara el konuldu

Samsun Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri kontrol ekipleri tarafından, Samsun'un içme suyunu sağlayan Çakmak Barajı'nda yapılan denetimlerde bulunan sahipsiz ağlara el konuldu.


Afganistan'da meydana gelen sel felaketinde yüzlerce kişi evsiz kaldı

Afganistan'ın dağlık bölgelerinden Bağlan vilayetinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle 300'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği, onlarcasının kaybolduğu ifade edilirken evleri tamamen yıkılan yüzlerce ailenin derme çatma çadırlarda barınmak zorunda kaldığı kaydedildi.