Trending:


Cinayet şüphelisi yakalandı

Erzurum’da cinayet şüphelisi olarak aranan şahıs İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı.


Beyoğlu’nda rastgele ateş açtı, kurşunlar taksiye isabet etti

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde kimliği belirsiz bir şahıs sabahın erken saatlerinde bir ticari taksiden indikten sonra caddede rastgele 2 el ateş açtı. Kurşunlar o sırada börekçiye girmek için taksiden inen bir sürücünün aracına isabet etti.


Tarihi Saray’da bin kişilik aşure ikramı

Ağrı Valiliği öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Doğubeyazıt Ticaret ve sanayi Odası Başkanlığı işbirliği ile, bu sene 2'incisi düzenlenen Aşure-i Nuh etkinliği yapıldı.


Denizde yüzerken jet ski çarptı, ölümden döndü

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde denizde yüzerken jet skinin çarpması sonucu yaralanan Semra Engin ölümden döndü. Kanlar içinde yüzerek kıyıya çıkan Engin, jet ski sürücüsünün ve yanındaki şahsın olayın ardından kaçtığını söyleyerek, "Sol elini kaldırarak, 'Kime şikayet edersen et' dedi. Küfrünü etti, jet skisine bindi ve beni orada bırakıp gitti" dedi.


Yangına duyarlı dijital gözler yeşil vatan nöbetinde

Adana'nın Kozan ilçesinde bulunan yangın gözetleme kulelerinde 7 gün 24 saat ormanlar, yangına karşı hassas, duman ve alevi algılayan son teknoloji kamera sistemleri ile korunuyor.


Mersin'de Bisiklet Kazasında Hayatını Kaybeden Genç İçin Adalet Çağrısı

Mersin'in Erdemli ilçesinde bisikletle işine giden 18 yaşındaki Alim Dede Önem, arkasından gelen aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazanın üzerinden 42 gün geçmesine rağmen Alim Dede'ye çarparak ölümüne neden olan sürücü bulunamadı. Acılı aile çocuklarının ölümüne neden olan sürücünün yakalanıp, adaletin karşısına çıkarılması için çağrı yaptı.


Bursa Otokoop'ta korkutan yangın

Bursa'da 2. el otomobillerin satıldığı Otokoop'ta park halindeki bir otomobilde çıkan yangın, 2 otomobile daha sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangında hasar gören otomobillerin hurda olduğu belirtildi.


Refüje çarparak devrilen motosikletin sürücüsü öldü

Hatay’ın Erzin ilçesinde refüje çarparak devrilen motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.


Bursa'da Metro Raylarında Yürüyen Vatandaş Korku Dolu Anlar Yaşattı

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir vatandaş, bilinmeyen bir sebeple metro raylarında yürümeye başlayınca korku ve paniğe neden oldu. Vatmanın frene basarak metroyu yavaşlatmasıyla raylarda yürüyen vatandaş durakta inerek yoluna devam etti. Olay, amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.


İki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı

Afyonkarahisar’da iki otomobilin çarpıştığı kazada üçü çocuk 7 kişi yaralanırken, araçların kazada hurdaya dönmesi ise kazanın şiddetini gözler önüne serdi.


Büyükçekmece'de kamyon şoförünün kafasına kaskıyla vurdu

Büyükçekmece'de kazaya karışan motosikletli, olaydan sorumlu tuttuğu kamyon şoförünün kafasına kaskıyla vurdu. Taraflar vatandaşlar tarafından sakinleştirilirken, o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.


Otomobil refüjdeki direk ve ağaca çarptı: 2 ölü

Antalya'nın Kumluca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti. Necdet Karabaş ve Muammer Herek'in cenazeleri otopsi yapılmak üzere Antalya adli tıp morguna sevk edilirken, cenazeler yapılacak otopsinin ardından Finike'de toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edilecek.


Cinnet getirip akrabalarını öldürdü! Şüphelinin 20 yıl önce yaptığı tüyler ürpertti

Gümüşhane'de bir şüpheli, cinnet getirerek 3 akrabasını silahla vurdu. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 2'si hayatını kaybetti. Katilin 20 yıl önce de eşini defalarca bıçaklayarak öldürdüğü ve cezaevinden yıllar önce çıktığı öğrenildi.


53 yıl 7 ay hapisle aranan 20 yaşındaki firari yakalandı

Seyhan Emniyet Müdürlüğü'nün devriye polis ve bekçi ekipleri, Gazipaşa Parkı'nda hareketlerinden şüphelendiği kişiyi durdurdu. Murat Can Songelen adlı şüphelinin GBT sorgulamasında 22 dosyadan 53 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu ve arandığı ortaya çıktı. Songelen'in İzmir'de sahte oto kiralama sitesi kurup çok sayıda kişiyi dolandırdığı, yakalanıp hapis cezası kesinleşince Adana'ya kaçtığı öğrenildi. İlk dolandırıcılık suçunu 18 yaşında...


Eski eşi tarafından 7 kurşunla öldürülen 3 çocuk annesi depremzede kadın gözyaşları içerisinde son yolcuğuna uğurlandı

HATAY (İHA) – Depremin ardından Hatay’dan Muğla'ya yerleşen ve 3 yıl önce boşandığı eşi tarafından sokak ortasında kurşunlanarak öldürülen Hüsne Topal memleketinde son yolculuğuna uğurlandı. 3 çocuk annesi Topal’ın akrabası Nazmi Güler, ablamızı 7 kurşunla öldürdü diyerek yaşananlara tepki gösterdi.


İhmale soruşturma! Beren'i kurtarırken öldürdüler

Ankara'da asansör boşluğuna düşen Beren'in ölümüyle ilgili itfaiyeye soruşturma başlatıldı. 5. ve 6. katlar arasında kalan asansörden boşluğa düşen Berensu Bolat'ın kabinden indiği sırada, kendisini tutması gereken itfaiye görevlisinin elinde termos olduğu görüldü.


Kahramanmaraş’ta ağır hasarlı binaların yıkım oranı yüzde 96 oldu

Kahramanmaraş’ta, ağır hasar alan binaların yıkım oranı yüzde 96 seviyesine ulaştı. Ekiplerin il geneli yıkım işlemi ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.


Gönüllü annelerden anlamlı ikram

Erzurum Yeni Medya Derneği (ERMED) ile Gönül Köprüsü Anneleri İyilik Hareketi tarafından Muharrem Ayı nedeniyle Lalapaşa Camii önünde aşure dağıtıldı.


Kasten yaralama suçundan aranan şahsı jandarma yakaladı

Afyonkarahisar’da kasten yaralama suçundan aranan şahıs jandarmanın takibi ile yakalandı.


2 "gri" ve 2 "turuncu" etkisiz hale getirildi!

2 "gri" ve 2 "turuncu" etkisiz hale getirildi! Yurt içinde ve yurt dışında, bölücü terör örgütüne karşı mücadele devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Siirtin Pervari ilçesi kırsalında "Gürz-2" operasyonunun gerçekleştiğini bildirdi. Operasyonda; 2si "turuncu", 2si "gri" kategoride olan 4 teröristi...


Akraba katliamında kan donduran gerçek! Yıllar önce de eşini öldürmüş

Olay geçen Perşembe akşam saatlerinde Kelkit ilçesi Alacat köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köyde cinnet getiren Ümit Yapıcıoğlu akrabaları Nurten Yapıcıoğlu (55), Ali Yapıcıoğlu (25) ve Kadir Yapıcıoğlu'nu (22) silahla vurdu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Nurten Yapıcıoğlu'nun olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Kurşunların hedefi olan Ali Yapıcıoğlu ve Kadir Yapıcıoğlu...


Kornaya bastı cezayı yedi

Adana'da toplu taşıma araçlarının gereksiz korna basmasından dolayı trafik polisleri yaptığı 1 saatlik çalışmada sürücüleri ceza yağmuruna tuttu. Ceza yiyen bir sürücülerden biri, "Kornaya bastığımı bile farkında değilim" derken başka bir sürücü de, "Saatime yetişmeye çalıştığım için kornaya bastım” dedi.


İzmir'deki elektrik akımı faciası: 2 kişiye ev hapsi

İzmir Konak'ta sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin gözaltına alınan 11 şüpheli hakkında karar verildi. Şüphelilerin 2'sine ev hapsi verilirken, diğerleri serbest bırakıldı.


Sivas'ta uçamayan leylek yavrusu benzin istasyonunun misafiri oldu

Sivas'ın Hafik ilçesinde bir leylek yavrusu uçamadığı için yakınındaki akaryakıt istasyonuna sığındı.


İzmir’den esnaftan zorla haraç toplayan çeteye nefes kesen operasyon

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, esnaftan zorla şantaj ve tehditle haraç alan çetenin iki üyesine polis suçüstü yaparken, nefes kesen operasyon anları kameralara yansıdı.


Metruk binalarda uyuşturucu kullananlar böyle yakalandı! ‘Şok' baskın!

Adana'da narkotik polisleri metruk binalarda uyuşturucu kullanan kişileri yaptığı baskınlarla yakaladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/metruk-binalarda-uyusturucu-kullananlar-boyle-yakalandi-sok-baskin-video-364230


Tarsus’ta caddeler yenileniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ihtiyaç duyulan mahallelerde yolları yenileme çalışmalarını sürdürüyor.


Bursa’da sağanak, yolları göle çevirdi

Bursa’da sabah saatlerinde etkili olan sağanakla yollar göle döndü. Mudanya’da su dolan sahil yolunda sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kentte sabah saatlerinde sağanak etkili oldu. Yaklaşık 1 saat süren sağanakta, rögarlar taştı, yollar göle döndü. Sağanağa hazırlıksız yakalanan sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sağanak, Mudanya ...


Muğla'da orman yangını! Müdahaleler sürüyor...

Muğla'nın Milas ilçesinde, orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahaleler sürüyor.


Siirt'te yapılan operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında yapılan operasyonda, 6 güvenlik görevlisi ile 5 sivil yurttaşın şehit edildiği eylemlere katıldıkları belirlenen, turuncu ve gri kategorilerdeki toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Operasyonda teröristlerin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği ve teröristlerin kimliklerinin tespit edildiği belirtildi.


İstanbul'da şoke eden olay! Yolda gördüğü yavru kediyi balkona fırlattı

Olay 25 Temmuz Perşembe günü, Sultangazi'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; M.Y. (14), sokakta bulduğu yavru kediyi, bir apartmanın birinci katındaki balkona fırlattı. Yanındaki arkadaşı B.E.D. (15) ise o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Sosyal medyaya yansıyan ve kısa sürede tepki çeken görüntüler üzerine, polis ekipleri inceleme başlatarak M.Y. ve B.E.D.'yi gözaltına aldı. Balkona düşen yavru kedi, dairede yaşayan aileden 11...


Kayalıpınar kazısında Samuha’lı İştar Bayramı’na ait tablet parçası bulundu

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bulunan 3 bin 800 yıllık Hitit şehri Kayalıpınar'da, bölgenin önemli bir tapınak olduğu tezini güçlendiren tablet parçası bulundu. Tablette Hitit Tanrıçası olan İştar için düzenlenen bir ayine ait ritüellerin listesi yer alıyor.


Bakan Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçisini kabul etti

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake'i ve beraberindeki ABD Savunma ve Kara Ataşesi Albay John J. Myers ile ABD Hava Ataşesi Albay Christian Lichterin'i kabul etti.


Sabah yazarından Bahçeli'ye "154 kişilik liste" eleştirisi: Bu tür listeler güvensiz sonuçlar üretir, zinde odaklar tuhaf olaylar tertipleyebilir

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, MHP'nin Sinan Ateş davasına müdahil olmak için mahkemeye sunduğu dilekçede yer alan ve Devlet Bahçeli tarafından kamuoyuna açıklanan 154 kişilik listeyi eleştirdi. Müderrisoğlu, "MHP... Meşru müdafaaa... Ve sınırları" başlıklı yazısında, "Her ne kadar Sayın Bahçeli, 'kimsenin korkmasına gerek olmadığını, hukuki zemin...


9 katlı bina iş makinesinin darbesiyle yerle bir oldu

Hatay'ın Antakya ilçesinde kontrollü olarak yıkılan 9 katlı binanın yerle bir olma anı kameraya yansıdı.


Kars’ta trafik kazası: 2 yaralı

Kars’ta meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.


1200 yıllık Türkçe cümle, 10 yılda çözüldü!

Çin'de 9. yüzyıla ait Türkçe metin yazılı ağaç çubuk bulundu. Prof. Dr. Erhan Aydın, Köktürk harfli yazının, "Yiyeceği israf etme ki aç kalmayasın" mesajını verdiğini söyledi. Çinlilerin Şinjiang diye adlandırdığı Taklamakan Çölü'nün güneyindeki Hoten'de çok sayıda Türk runik harfli metin bulundu. Bunlar arasında kitap boyutunda olan Irk Bitig hari...


Oğlu denizde boğulan baba hukuk mücadelesi başlattı

Mersin'de oğlu Kurban Bayramı'nın 4. günü denizde boğulan baba Erol Tan, oğlunun ölümünde bazı ihmaller olduğu iddiasıyla hukuk mücadelesi başlattı. Lise öğrencisi 18 yaşındaki oğlu Muhammed Enes Tan'ı kaybeden acılı baba, "Başka Muhammed Enes'ler ölmesin, ben bunu istiyorum. Burada da sorumluların cezasını çekmesini istiyorum" dedi.


Kırşehir polisinden çocuklara ’trafik eğitimi’

Kırşehir'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çocuklar için trafik eğitimi düzenleniyor.


Alkol aldığı arkadaşı tarafından bıçaklandı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde alkol aldığı arkadaşı tarafından bıçaklanan genç ağır yaralandı.


Akademisyenden yeni turfanda üzüm çeşitleri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Köse tarafından yürütülen proje ile pazarın ihtiyacı olan, erken olgunlaşabilen ve üreticilerin gelirini arttırabilecek yeni üzüm çeşitleri geliştiriliyor.


Raylar üzerinde ölüme yolculuk! Hiçbir şey olmamış gibi metroya binip gitti

Bursa'da bir kişi yasak olmasına rağmen metro raylarında yürümeye başladı. Durumu fark eden vatman, aracı yavaşlatarak facianın önüne geçti. Tehlikeli hareketler sergileyen şüpheli ise gelen metroya binerek yoluna devam etti.


Hınıs polisinden vatandaşa broşürlü uyarı

Erzurum’un Hınıs ilçesinde polis vatandaşa uyarıcı broşürler dağıttı, kadına şiddet konusunda bilgilendirme yaptı.


Neden yaptığını kimse anlamadı! Taksiden inen adam sokakta rastgele ateş etti

Beyoğlu'nda taksiden inen adam silahını çıkararak rastgele ateş etmeye başladı, adam daha sonra kendisini bir dükkana kilitledi.


Ceza yememek için düşen plakasını artcısına yapıştırdı

Bursa'da seyir halindeyken plakası düşen motosiklet sürücüsü, plakasını ceza yememek için artcısının çantasına yapıştırdı. İlginç anlar saniye saniye amatör kamera ile kaydedildi. Motosiklet sürücüsünün ceza yememek için izlediği yöntem, diğer sürücüler tarafından ilginç karşılandı.


İzmir’de elektrik faciası olayında 11 şüpheli serbest

İzmir’in Konak ilçesinde, iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 11 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


AKSUNGUR SİHA komşuda panik yarattı!

Yerli ve milli silahlı insansız hava aracı AKSUNGUR'un Ege açıklarında havalanması Yunanistan'da panik yarattı. Yunanistan radarları tarafından bölgede ilk kez tespit edilen Türk dronu için Yunan basını 'özel misafir' nitelemesinde bulundu. https://haberglobal.com.tr/dunya/aksungur-siha-komsuda-panik-yaratti-video-364233


Enver Altaylı'nın damadı hakkında yakalama kararı

Yeniden yargılandığı davada "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırılarak cezaevinde kaldığı süre nedeniyle tahliye edilen eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın damadı Metin Can Yılmaz'ın tahliyesine savcılık itiraz etti. İtiraz üzerine bir üst sayılı mahkeme Yılmaz hakkında yakalama kararı çıkarttı.


Bolu'da yaralı bulunan kızıl geyik yavrusuna özenle bakılıyor

Bolu'da yaralı bulunan kızıl geyik yavrusunun bakımı, tedavi için getirildiği veteriner kliniğinde özenle yapılıyor.


Sis bulutları Kivi Dağı’nda şelale görüntüsü oluşturdu

Erzurum’un Olur ilçesi, Kivi Mahallesi'nde bulunan Kivi Dağı'nda yoğun sis bulutları, etkileyici bir şelale görüntüsü oluşturdu.