Yaşam

Trending:


Denizli'de tuhaf olay! Kızı cinlerden bahsetti, mezarlıkta bebek sesi duydu

Denizli’de çocuklarıyla birlikte annesinin Asri Mezarlık'ta bulunan kabrine ziyarete giden Kezban Kartal, bebek ağlama sesi duyduğu gerekçesiyle korkarak mezarlıktan çıktı. 112 Acil Çağrı Merkezini arayan Kartal, mezarlıktan bebek ağlama sesi duyduğunu, bir bebeğin bırakılmış olabileceği ihbarında bulundu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri ihbarda bulunan Kartal’ı arayarak tarif ettiği bölgede arama yaptı. Sonuç alamayan emniyet...


Öğretmen adaylarının sözlü sınavlarına ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmen istihdamında sözlü sınav başarı puanının, "KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si" alınarak belirlenmesine ilişkin yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Kamuda esnek çalışmanın detayları belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, 'Kamuda esnek ve uzaktan çalışma modelleri geliştireceğiz' açıklamasının ardından kamu hizmetlerinin vatandaşa sunulmasında kamu görevlilerinin esnek çalışma uygulamaları ile ilgili detaylar belli oldu.


Esenyurt’ta “yan baktın” kavgası kamerada

Esenyurt’ta iki grup arasında çıkan “yan baktın” kavgasında ortalık birbirine girdi. Kavga sırasında taraflardan biri tabanca ile ateş ederken bir kişi yaralandı. O anlar kameraya yansıdı.


Üniversiteli motokuryenin ardından dram çıktı!

Üniversiteli motokuryenin ardından dram çıktı! Balıkesirde tüyler ürperten olay, önceki gün saat 01.30 sıralarında, Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokakta meydana geldi. BİLİNMEYEN BİR NEDENLE ÖLDÜRÜLDÜ DHAda yer alan habere göre zincir restoranda kurye olarak çalışan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencis...


Bursa’da polis ile motosiklet kovalamacası kamerada

Bursa'da polisin, üzerinde şüpheli şahıslar olan plakasız motosikleti kovalama anları bir vatandaş tarafından kaydedildi.


Hizan'ın taş evlerden oluşan köylerine gezgin ve fotoğrafçılardan ilgi

Bitlis'in Hizan ilçesinde bulunan taş evlerden oluşan köyler, fotoğrafçılar ve gezginler tarafından büyük ilgi görüyor. Uzuntaş köyü, tarihi dokusunu koruyan ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken taş evleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelen gezginler ve fotoğrafçılar, bu köydeki eski taş evlerin oluşturduğu güzel manzaraları izleme ve fotoğraflama fırsatı buluyor. Hizan'ın taş evlerle süslü köyleri, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor.


HRW: Kürdistan Bölgesi'ndeki kampların kapatılması Şengalli göçzedeleri tehlikeye atacak

"Şengalli binlerce kişi 2014'ten bu yana kamplarda yaşıyor ve evlerine dönmeyi hak ediyorlar, ancak geri dönüşlerin güvenli ve gönüllü olması gerekiyor"


Diyarbakır D Tipi Cezaevinde zehirlenme şüphesi

Diyarbakır D Tipi Cezaevinde zehirlenme şüphesiyle 89 kişi hastaneye kaldırıldı.


Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 11 tutuklama

Osmaniye’de polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda farklı türde uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı.


Köy çocukları Kızılay gönüllüleriyle doyasıya eğlendi

Kızılay Bitlis Şubesi gönüllüleri, gittikleri köylerde çocuklarla çocuk olup onlarla oyunlar oynuyor.


Atılım Üniversitesi öğretim görevlisi alacak!

Atılım Üniversitesi, Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alım ilanı yayımladı...


Ankara gitmek istedi, yakalandı! Bin liraya yaptırdığı photoshop ele verdi

İç savaş yaşanan ülkesinden kaçarak yasa dışı yollarla Türkiye'ye girdikten sonra Erzurum'da ikametine izin verilen Afganistan uyruklu İbrahimi Bismillah, Ankara'ya gitmek istedi. Erzurum Tren Garı'na giden İbrahimi Bismillah, Ankara'ya seyahat edeceğini ifade ederek yol izin belgesini Devlet Demiryolları gişe memuruna verdi. BELGE SAHTE ÇIKTI Bismillah'ın belgesini sahte olduğunu fark eden TCDD görevlisi cep telefonu ile belgenin QR kodunu...


Kenya'da şiddetli yağışlar 277 can aldı; salgın hastalıklar başladı

Kenya hükümeti selden etkilenenler için kamplar kurdu


Sütey Yaylası sarıya boyandı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırları içinde bulunan ve bahar çiçekleriyle renklenen Sütey Yaylası’nın karlı Süphan Dağı ile bütünleşen manzarası görenleri kendine hayran bırakıyor.


FETÖye iki ayrı soruşturmada 24 gözaltı!

FETÖye iki ayrı soruşturmada 24 gözaltı! Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında, etkin pişmanlıkta bulunan şüphelilerin verdiği ifade, elde edilen dijital materyallerinin çözümlenmesi, yapılan teknik ve fiziki takip ile soruşturma kapsamında bugüne kadar alınan ifadeler/fotoğraf...


Japonya’da 7 araç birbirine girdi: 3 ölü, 2 yaralı

Japonya’da 4 kamyon ve 3 otomobilin karıştığı zincirleme kaza sonucu 4 araç alevlere teslim olurken, 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişinin yaralandı.


Doğum gününde ölen hemşirenin ailesi isyan etti! 'Sabah işe gitti ölüm haberi geldi'

Osmaniye'de 29 Nisan tarihinde Güney Çevre Yolunda meydana gelen kazada; özel bir sağlık kabininde hemşire olarak görev yapan Tuğçe Nur Akıncı, elektrikli bisikletiyle trafik ışıklarında beklediği sırada arkadan gelen otomobil çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce sürüklenen Akıncı, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazanın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen otomobil sürücü...


Çocuk üniversitesinin öğrencileri uzaya çıktı

Başiskele Çocuk Üniversitesi öğrencileri 'Kampüs Dışı Etkinlikler” kapsamında Bursa’yı ziyaret ederek, Gökmen Havacılık ve Uzay Merkezi'ni gezdi.


Türkiye’nin en düzenli bakkalı

Ardahan merkezde 56 yıldır aynı dükkânda bakkallık yapan Cengiz Çelik, dükkânındaki düzenle dikkati çekiyor.


Kebap değil plastik şişmanlatıyor!

Adana'da, karpuz tarlalarından alınan bir kilogram topraktan 16 adet mikroplastik çıktı. Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, Adanalıları şişmanlatan kebap değil, plastik dedi.


(Özel) Balıkesir’in kurbanlıkları en çok İstanbul’dan alıcı buluyor

Kuzusu ile meşhur Balıkesir'in kurbanlıkları İstanbul pazarına gitmeye başladı. Celepler Odası Başkanı İsmail Balaban, hayvan pazarında küçükbaşların 15 bin TL ile 20 bin TL arasında olduğunu, büyükbaşta ise fiyatların 20 bin TL ile 27 bin TL arasında seyrettiğini söyledi. Balıkesir'de 1 buçuk milyon küçükbaş hayvan varlığının bulunduğunu söyleyen Tarım İl Müdürü Erkan Alkan da, 'Tarım Cebimde' uygulamasında küpe numarası ile sorgulama...


Fatih’te 1 milyon lira değerindeki motosiklet böyle çalındı

Fatih’te iki ayrı motosikletle tur atan 3 hırsız, değeri yaklaşık 1 milyon lira olan motosikleti çalarak kayıplara karıştı. Olay anı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.


Ağaca çarpan ticari araç sürücüsü hayatını kaybetti

Balıkesir’in Edremit ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybederek ticari aracı ile ağaca çarpan sürücü hayatını kaybetti.


Polis ekiplerinden engelli vatandaşlara ziyaret

Eskişehir'de polis ekipleri 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle engelli vatandaşlara ve derneklere ziyaretlerde bulunarak hediyeler takdim etti.


GEMS Projesi, yetişkinlerin dijital okuryazarlığını güçlendirmeye devam ediyor

Çukurova Kaymakamlığı tarafından başlatılan, İspanya'nın Granada şehrinde gerçekleşen GEMS Projesi'nin 3. Ulus Ötesi Toplantısı, 22-23 Nisan 2024 tarihlerinde Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin’in katılımıyla gerçekleştirildi.


Taksilere araç içi kamera denetimi: 6 araç trafikten men edildi

Taksim Meydanı’nda trafik polisleri tarafından ticari taksilere yönelik denetim yapıldı. Denetimlerde, araç içi kamerası olmayan 6 ticari taksiye toplam 38 bin 634 TL para cezası kesilirken, araçlar trafikten men edildi.


Ölen yakınlarının küllerini denize döktüler: Görenler tepki gösterdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir grup İngiliz turist, ölen yakınlarının küllerini denize döktü.


Elazığ'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Elazığ'da meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 3 kişi yaralandı. Kazanın gerçekleştiği yerde sağlık ve polis ekipleri bulunmaktadır. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Polis, kazayla ilgili inceleme başlatmıştır.


Geleneğiniz batsın: Karnındaki bebeğinden sonra zemzem de öldü

Şanlıurfa Ceylanpınar’da 6 Mayıs’ta yapılan düğünde gelin Saadet Karagöz’ün evine girmesi sırasında havaya rasgele ateş açıldı. Bu sırada gelinin ablası Zemzem Özdemir (42) düğün alanında kardeşinin yerde sürüklenen duvağını toplamaya çalışırken, göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Halayların çekildiği sırada, Özdemir kanlar içinde yere yığıldı.


Erzincan’da okuyan üniversite öğrencilerine Bayburt tanıtıldı

Bayburt İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Erzincan İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü iş birliği ile 'Kardeş Şehirler" Projesi düzenlendi. Proje kapsamında Erzincan'dan misafir olarak gelen üniversite öğrencilerine, Bayburt şehrinin kültürü, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, Bayburt Kalesi ve Ulu Camii tanıtıldı.


Tel kafese kafası sıkışan yavru köpek kurtarıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde kapının tellerine kafası sıkışan yavru köpek itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı.


Bursa’da uyuşturucuya geçit yok : 2 gözaltı

Bursa'da polisin şüphelenerek durduğu araçta 37.1 gram esrar ile 2.90 gram gelen sentetik kannabinoid uyuşturucu maddesi ele geçirilirken 2 şüpheli gözaltına alındı.


Komiser yardımcısı ailesini katletti

Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan komiser yardımcısı Veysel Öztürk (33), izinli olarak Ankara Keçiören’deki evine geldi. Öztürk, dün sabah saatlerinde bilinmeyen nedenle hastanede memur olarak çalışan eşi Hasret Öztürk’le (33) tartışmaya başladı.


Kaza ihbarına giden ambulans kaza yaptı: 3 yaralı

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde kaza ihbarına giden ambulansın yoldan çıkıp yan yatması sonucu meydana gelen kazada 3 sağlık çalışanı yaralandı.


Başkan Yalçın Hemşireler Günü’nü unutmadı

Talas Belediyesi, Hemşireler Günü’nde sağlık çalışanlarını unutmadı. Hemşireler Günü çerçevesinde hazırlanan hediyeler, doktorlar ve hemşirelere takdim edildi.


Arnavutköy’de kaybolan 13 koyunu polis ekipleri bularak sahibine teslim etti

Arnavutköy’de kala koyunlarını otlatmak için dışarıya çıkartan Metin Güzgün isimli çobanın 13 koyunu kayboldu. Gece yarısına kadar koyunlarını arayan adam çareyi polise gitmekle buldu. Ekipler koyunların kaybolduğu noktadan itibaren yaptığı araştırmalar sonucunda koyunları bularak sahibine teslim etti.


MSKÜ’de Hemşirelik Haftası kutlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Öğrenci Hemşirelik Topluluğu iş birliğinde Hemşirelik Haftası Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlik, öğrenciler, hemşireler, hastane yöneticileri, akademik ve idari kadro tarafından yoğun ilgi gördü.


Motosiklet üzerinde bebeği pusetiyle taşıdı

Bursa'da işlek cadde üzerinde ilerleyen motosiklet sürücüsü bebeği pusette taşıdı.


Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

30 Aralık 2022'de Ankara'da suikasta kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülme anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Sinan Ateş'in vurularak yere düşmesinden sonra, arkadaşı Ahmet Keçik'in, Ateş'in belindeki silahı alarak saldırganlara karşılık verdiği görüldü.


Zabıta pazar yerlerini denetledi

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların huzur ve güven içerisinde alışveriş yapmaları için pazar yerlerini denetlemeye devam ediyor. Zabıta ekipleri, esnafa etiket bulundurmaları konusunda uyarılarda bulundu.


Guterres'ten 'savaş suçu' uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 'savaş suçu' uyarısında bulundu.


Tarihi Alan Kılavuzlarına sahada teorik eğitim

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Eceabat ilçesine bağlı Bigalı köyü yakınlarında tespit edilen Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’ndaki ilk karargahı olan ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Mustafa Kemal Yolu" projesini Tarihi Alan ziyaretçilerine daha iyi yansıtabilmek amacıyla Tarihi Alan Kılavuzlarına yönelik sahada teorik eğitim programı...


Lise öğrencilerinin Trabzon ve Rize gezisi

Bayburt İl Müftülüğü tarafından Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum(ÇEDES) projesi kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.


Ankara merkezli 14 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yürütülen 2 ayrı soruşturma kapsamında verilen emir ve talimatlara istinaden; 24 şüphelinin Ankara merkezli 14 ilde, eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.


Peş peşe operasyonlar! Bakan Yerlikaya duyurdu: 2 suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Edirne merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-44 Operasyonları'nda elebaşılığını Metin Singer’in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 15 şüpheli yakalandı. Tekirdağ merkezli 4 ilde düzenlenen Mahzen-45 Operasyonları'nda ise elebaşılığını Hakan Uslu’nun yaptığı organize suç örgütü çökertildi.


Liseliler, öğrenci kardeşleriyle bir araya geldi

Yeşilgölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Sosyal Etkinlik Çalışmaları çerçevesinde Yeşilgölcük Türkan Yüksel İlkokulu anasınıfı öğrencileri ile bir araya geldi. Yerel oyunların oynandığı etkinlikte ağaç dikme faaliyeti ile çocukların çevre bilinci kazanması da sağlandı.


Oba Türkan-İhsan Özgüçlü Anadolu Lisesi ilk mezunlarını verdi

Kurulduğu günden bu yana Gaziantep’in en gözde liseleri arasında yer alan Oba Türkan-İhsan Özgüçlü Anadolu Lisesi, düzenlenen kep töreniyle birlikte okul ilk mezunlarını verdi.


Fırtına az kalsın faciaya yol açacaktı, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı

Trabzon’da geçtiğimiz hafta sonu etkili olan fırtına şehrin farklı yerlerinde maddi zararlara neden olurken, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Numune Kampüsü çatısından kopan malzemelerin karayoluna düşmesi sonucu az kalsın facia yaşanıyordu.


Kurban satışı için modern hayvan pazarına ön kayıtlar başladı

Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını sürdüren İzmit Belediyesi, Modern Hayvan Pazarı’nda kurbanlık hayvan satışı yapmak isteyen vatandaşlar için ön kayıtları almaya başladı.