Yaşam

Trending:


Çadırda çalışarak bursluluk sınavında 500 tam puan alan depremzede öğrencinin hayali yazılım mühendisi olmak

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki depremzede öğrenci Azra Rabia Kaçar, bursluluk sınavında 500 tam puan alarak elde ettiği başarıyla ailesine umut oldu. Sesten ve gürültüden uzak kalmak için evlerinin bahçesinde bulunan çadırda çalışarak sınavına giren Kaçar, takdir topladı.


İran helikopter kazasında kimler öldü? İran cumhurbaşkanı helikopter kazasında ölen liderler kim?

İran helikopter kazasında kimler öldü? İran cumhurbaşkanı helikopter kazasında ölen liderler kim? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesinin ardından kazada diğer liderler merak ediliyor. Peki, İran helikopter kazasında kimler öldü? İran cumhurbaşkanı helikopter kazasında ölen liderler kim?


Oto tamircisinin maskotu "Paşa" fırçayı görünce dayanamıyor!

Erzincan'da "Paşa" isimli kedi, her gün oto tamircisine geliyor, fırçayla kendisini kaşıtıyor.


İran, helikopter kazası sonrası ABD'den yardım talep etti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin kaza geçirmesinden sonra İran'ın ABD'den yardım talep ettiğini bildirdi. Yardımın içeriği hakkında detay verilmese de ABD, lojistik sebeplerden dolayı yardım sağlayamadı. Helikopter kazasında hayatta kurtulan olmadı ve Reisi'nin ölümü kesinleşti.


Tören alanında Reisi için yakılan ağıtlar tüyleri diken diken etti

İran'da helikopter kazasında hayatını kaybeden Reisi için tören düzenlendi. Canlı olarak ekrana getirilen tören alanında yakılan ağıtlar ise ekran başındakilerin tüylerini diken diken etti.


Gaziosmanpaşa'da çocuğa çarpıp kaçan motosikletli yakalandı

Gaziosmanpaşa'da çocuğa çarpıp kaçan motosikletli tutuklandı 19 Mayıs 2024 tarihinde saat 12.00 sıralarında İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesi Karadeniz Mahallesinde yaya geçitinden geçen 6 yaşındaki E.A.A. adlı çocuğa plakası olmayan bir motosiklet çarparak kaçmıştı. Yapılan çalışmalar sonucu şahısların yüzleri görünecek şekilde kamera görüntüsü elde edildi. Motoru kullanan şahsın 21 yaşındaki F.S., motorun arkasında oturan şahsın ise 23 yaşındaki A.Ç. olduğu tespit edildi. Şüpheli F.S. Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından yakalandı.


Bölge Müdürü Ataş, ilk toplantısını gerçekleştirdi

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü görevine atanan Rifat Ataş, bölge müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle ilk toplantısını gerçekleştirerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Yenişehir’in vitrininde bahar havası

Yenişehir Belediyesi, ilçenin vitrini olan Bursa Caddesi’nin daha güzel ve temiz olması için çalışma başlattı. Başkan Ercan Özel, “İlçemize gelen herkesin Yenişehir’e girerken bahar esintisini hissetmesini istiyoruz” dedi.


Vali Yılmaz, şiddetli yağıştan zarar gören tarım arazilerinde inceleme yaptı

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Kadirli İlçesi Kızyusuflu Köyü'nde şiddetli yağmur nedeniyle zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak, hasar durumu hakkında bilgi aldı. Vali Yılmaz, köylülerle bir araya gelerek yaşanan doğal afet sonrası vatandaşın yanında olduklarını dile getirdi ve talepleri karşılamak için gayret göstereceklerini belirtti.


Hürriyet havacılık yazarı Cebeci yazdı: İran’daki kazada dikkat çeken ayrıntılar

Hürriyet havacılık yazarı Uğur Cebeci, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin hayatını kaybettiği helikopter kazasının sebebi olarak belirtilen “sis duvarına çarpma” hadisesi hakkında yazdı. Cebeci, söz konusu sebebin “Kobe Bryant’ın ölümüne yol açan kaza başta olmak üzere birçok helikopter faciasının faili durumunda” olduğunu söyledi. Cebeci, söz ko...


Ölümlü scooter kazasında karar

Ölümlü scooter kazasında karar Gaziantepte lise öğrencisi Ezgi Alya Yiğitin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin davada karar çıktı. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz sanık O.S. yer almadı, maktul Ezgi Alya Yiğitin ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu. Taraf avukatlarının beyanlarının ardından savcı, dosyadaki mevcut delille...


Adana'da acı olay! Akıntıya kapılan gencin cansız bedeni bulundu

Adana'nın Yüreğir ilçesinde serinlemek için sulama kanalına giren Mecid Barho (18), akıntıya kapılıp kaybolmuştu. Yapılan arama çalışmalarında Mecid Barho'nun suya girdiği noktanın 5 kilometre uzağında cansız bedeni bulundu.


Göçmen kaçakçısı 7 organizatör yakalandı

Hatay Emniyet Müdürlüğü tarafından 4 ilçede düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda göçmen kaçakçılığı organizatörü oldukları tespit edilen 7 şahıstan 4'ü tutuklandı.


Bodrum'da göçmen operasyonu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmek isteyen 13 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. İlginizi Çekebilir Bodrum açıklarında 19 Mayıs günü saat 14.25'te, Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-15) tarafından lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmen olduğu tespit edildi. Sahil Güvenlik Botu (KB-4302) tarafından durdurulan lastik bot içerisinde 13 kaçak göçmen yakalandı. Kıyıya...


İBB'den Roma gezisi itirafı

İBB Başkanı İmamoğlu'nun 45 gazeteciyi götürdüğü Roma gezisine yönelik tartışmalar sürüyor. İmamoğlu'nun danışmanı Ongun'dan Gazetecilerin harcamalarını İBB mi karşıladı? sorusuna itiraf gibi cevap geldi.


Sessiz katil: Hiçbir belirti vermiyor, sinsi ilerliyor! Karnınızdaki saatli bomba

Hiçbir belirti vermeden sinsi ilerleyen aort anevrizması özellikle risk grubunda yer alan kişilerde hayatı tehdit ediyor. Türkiye'de her yıl yaklaşık 3000-4000 kişinin bu hastalıkla karşı karşıya geldiğini söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, tanının genellikle farklı bir nedenle yapılan tetkikler sonrasında şans eseri konulduğuna işaret etti. Fark edilmeyen anevrizmaların patlamasıyla yaşam şansının ciddi oranda...


Şırnak'ta keşfedilen şelale ve kanyon vadi doğaseverleri cezbediyor

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Taşarası köyü yakınlarında, terör olaylarının sona ermesiyle birlikte keşfedilen 50 metre yükseklikteki şelale ve kanyon vadi, doğa severlerin ilgisini çekiyor. Kato Rafting ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri tarafından keşfedilen bu doğa harikası yerler, piknik yapmak ve doğanın tadını çıkarmak isteyenlere güvenli bir şekilde ziyaret imkanı sunuyor.


Erzurum’un yaylalarında bahar esintisi

Erzurum'un Olur ilçesi Ormanağzı köyü yaylaları buram buram çiçek kokusu ve doğal gölleriyle insanlara baharın güzelliklerini sunuyor.


Sivas’ta yangın, 5 samanlık 2 ahır yandı: 9 hayvan telef oldu

Sivas’ın Suşehri ilçesinde 5 samanlık ve iki ahırda meydana gelen yangında 9 büyükbaş hayvan telef oldu.


Reisi'nin öldüğü Bell 212 helikopterine dair her şey: Soru işaretleri ve ölüm yüzdesi

Derleyen: Ayşe KısakürekBell 212 uçağı, dünya çapında silahlı kuvvetler ve işletmeler tarafından işletilen, Vietnam dönemi Huey askeri helikopterinin yaygın olarak kullanılan sivil bir versiyonu olarak biliniyor. Bu model 1960’larda bir Amerikan şirketi tarafından Kanada ordusu için geliştirildi. ABD askeri eğitim belgelerine göre ilk kez 1971’de tanıtıldı ancak başka kaynaklar 1960'ların sonunda ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini bildiriyor.ABD ve...


Silopi'de parmağının ucu kopan Roza bebek, 4 hastane dolaştı, Diyarbakır'da tedavi edildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, 1 yaşındaki Roza İmrak’ın sağ elinin işaret parmağının uç kısmı, bisikletin zinciri arasında kalıp koptu. Ailesi, Silopi, Cizre ve ardından Şırnak Devlet hastanelerine götürdükleri kızlarıyla ilgilenilmediğini iddiasıyla çocuklarını Diyarbakır’a götürerek tedavi ettirdi. Anne Zelal İmrak Şırnak’taki hastanelerde istedikl...


Tek kelimeyle dehşet! 18 yaşındaki gencin acı sonu: Birlikte olmayı reddedince öldürüldü

Kocaeli'nde, 18 Mayıs gecesi bir kamyonetin uçurumdan yuvarlandığı ihbarına giden ekipler, olay yerinde, 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan'ın cansız bedeniyle karşılaştı. Rümeysa'nın boynunda ip bulunmasının ardından polis ekipleri, çalışma başlattı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınırken, Rümeysa'nın erkek arkadaşı 22 yaşındaki Tunay Aydın, sorgusunda birliktelik teklifini reddeden genç kızı darp ettiğini, hareketsiz kalınca öldüğünü düşünerek...


Bursa’da yeni TOKİ projesinde bloklar yükseliyor

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde TOKİ 4.etap projesinin yanında inşasına başlanan 5. etap 166 adet konuttan oluşan yeni projenin inşaatında 8 bloktan 6’sında kaba inşaatta sona gelindi. Projenin 2025 Şubat ayında tamamlanması planlanıyor.


Son dakika haberi: İran'da son gelişmeler...Cumhurbaşkanı Reisi için cenaze töreni

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Emir Abdüllahiyan ve beraberindeki üst düzey yetkililer için ilk cenaze töreni bugün düzenleniyor...


İstanbul’da otobüste “neden arka kapıdan bindin” tartışması kamerada: “Arkadan alanlar özürlü o zaman”

Sarıyer Ayazağa-Alibeyköy seferini yapan İETT otobüsünün sürücüsü, araca arka kapıdan binen kadın yolcuya tepki gösterdi. Bunun üzerine ikili arasında yaşanan tartışmada kadın yolcu, “Arkadan bindiren otobüs şoförleri de var. O kapıyı açanlar özürlü o zaman” diyerek kendini savundu. Yaşananlar yolcunun cep telefonuna kamerasına anbean yansıdı.


Nisan ayında 196 bin 309 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

Nisan ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 13,4 azaldı. Nisan’da 196 bin 309 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.


Genç kadın çiftçi sayısı 4.5 kat arttı

Genç kadınların çiftçiliğe ilgisi artıyor. Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kaydı bulunan 40 yaş ve altındaki kadın çiftçi sayısı son 10 yılda 4.5 katına çıkarak 9 bin 256'dan 41 bin 370'e ulaştı.


Kuyucak’ta 200 bin geçci domates fidesi dağıltı

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projeleri kapsamında '900 Rakım ve Üzeri Alanlarda Geçici Domates Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında Aydın'ın Kuyucak ilçesindeki 900 rakım üstü mahallelerde 200 bin 'geçci domates' fide dağıtımı yapıldı.


Üniversiteliler enerji sektörünü tanıdı

Sakarya Üniversitesi öğrencileri teknik gezi kapsamında SEDAŞ'ı ziyaret etti. Ziyarette sektör ve SEDAŞ hakkında sunumlar yapıldı, öğrencilerin soruları yanıtlandı ve eğitim sahası gezildi.


Şefkatli ellerde kanatlarını umuda çırptılar

Erzurum’da küçük kartal, sarıasma ve balaban şefkatli ellerde sağlıklarına kavuştu, sonrasında kanatlarını umuda çırptı.


Malatya’da ev yangını, 2 kişi dumandan etkilendi

Malatya’nın Hekimhan’ın ilçesinde 2 katlı kerpiç evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi.


Ayhan Bora Kaplan davasında çarpıcı iddia: Sinan Ateş, silah kaçakçılığını bildiği için öldürüldü

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davası'nın müştekilerinden Muhammed Sağ, cinayete kurban giden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in, Kaplan'ın yaptığı silah kaçakçılığını bildiği için öldürüldüğünü iddia etti.


Prof. Dr. Mesut Başıbüyük: "30 yılda afet sayısı 40’tan bin 475’e çıktı"

Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, iklim değişikliği nedeniyle maruz kalınan meteorolojik afetlerin sayısının artacağını söyleyerek, "30 sene önce yılda 35-40 civarında meteorolojik afet kaydedilirken, 2023 yılında bu rakam bin 475’e ulaşmış" dedi.


Kocaeli'de genç kızı cinsel ilişki teklifini kabul etmeyince ip bağlayıp öldürdü

Araç içinde ilişkiye girmek istediği kız arkadaşının kendisini reddetmesi sinirlenen erkek arkadaşı, Rümeysa'nın boynuna bağladığı ipi araca bağlayarak kamyoneti uçurumdan aşağıya attı.


Hatay'da yarasa mağarası... 'Korkutucu ve ürpertici, bizden habersiz kesinlikle girmeyin'

Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan mağara, binlerce yarasaya ev sahipliği yapıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlara ait arazide bulunan mağara, macera severler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Tevfik Öztürk, 'Mağaranın içi çok korkutucu ve ürpertici. Yarasaların sesinden ve mağaranın sıcaklığından dolayı gerçekten ürpertici bir yer. Buraya gelenlerin maskesiz, el feneri olmadan ve bizden habersiz kesinlikle girmesinler.' dedi.


Aksaray'da ruhsatsız tabanca ile yakalandı

Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti.


Devlet destek verdi: 10 koyunla başladı, şimdi kendi işinin patronu oldu

Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı İsaköy Mahallesinde yaşayan Gülnaz Alp, 2004 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hibe ettiği 10 adet küçükbaş hayvanı ile yetiştiriciliğe başladı. Aradan geçen süre zarfından aldığı koyunları çoğaltan ve 20 yılda yaklaşık 2 bin hayvan yetiştirip satan Alp, kendi işinin patronu olmanın gururunu yaşıyor. Arguvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla aldığı hayvanlar ile...


Yabani ot toplamaya gitmişti, saatler sonra cansız bedeni bulundu

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.’nin yabani ot toplamak için gittiği bölgede cansız bedeni bulundu.


Uyuşturucu ile mücadele sürüyor

Balıkesir’de jandarma ekipleri 11 ilçede 34 şüpheliye ait ev ve araçlarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirdi. Operasyonlarda 34 şahıs gözaltına alındı.


Uyuşturucu tacirine jandarma baskını

Aksaray’da uyuşturucu imal edip ticaretini yapan şüpheliye yönelik operasyon düzenleyen jandarma, 1 şahsı uyuşturucu maddelerle birlikte suçüstü yakaladı.


Çorum’da koca dehşeti! Eşi ve baldızını öldürüp intihar etti

Olay, Yavruturna Mahallesi Mürsel Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hasan Orhan isimli şahıs boşanma aşamasında olduğu eşi Nazegül ve baldızı Meryem Karakoçak’ı silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından aynı silahla intihar eden şahıs, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Türkiye'nin konuştuğu Ata Emre Akman cinayetinde katilin ifadesi ortaya çıktı İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.


Serinlemek için girdiği suda can verdi

Serinlemek için girdiği suda can verdi Adananın Yüreğir ilçesi Güzelevler Mahallesinde, dün akşam saatlerinde serinlemek için Devlet Su İşlerine (DSİ) ait sulama kanalına giren 18 yaşındaki Mecid Barho, akıntıya kapılıp, gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Su Altı Grup Amirliğinde görevli dalgıç polisler sevk edildi. KANALA VERİL...


SON DAKİKA HABERİ: Yolcu otobüsü kamyonetle çarpıştı: Çok sayıda yaralı var

Afyonkarahisar’da yolcu otobüsünün kamyonetle çarpıştığı kazada 17 kişi yaralanırken, olayda kamyonetin parçalanması kazanın şiddetini gözler önüne serdi.


Mersin'de 6 yıldır aranan 2 şahıs yakalandı

Mersin'de 6 yıldır aranan 2 şahıs, jandarma ekipleri tarafından yakalanıp tutuklandı. Aranan şahıslardan biri hastanede yakalanırken, yıllardır kardeşinin kimlik bilgilerini kullanarak gizlendiği ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uzun süredir aranan ve hapis cezası bulunan şahısların yakalanması için çalışma yaptı. İlk çalışmada, uyuşturucu madde ticareti ve resmi belgede sahtecilik suçlarından aranan M.Ş.'nin kardeşinin kimlik bilgilerini kullandığı tespit edildi. Diğer şahıs ise başka suçlardan aranıyordu. Her iki şahıs da tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bakan Yerlikaya: 17 ilde yapılan operasyonda 1 ton 57 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'NARKOÇELİK-18' operasyonları kapsamında 17 ilde yapılan operasyonlarda 1 ton 57 kilogram uyuşturucu madde ve 16 milyon 218 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini, 272 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, ülkenin zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlenmesi için kararlı olduklarını belirtti.


İran görevi geniş yankı buldu: AKINCI dünyada manşet!

Bayraktar AKINCI TİHA'nın İran'da üstlendiği görev dünya basınında geniş yer aldı. Yapılan haberlerde düşen helikopterin yerinin Türk TİHA'sı tarafından bulunduğu manşete taşındı. Haberlerde TİHA'ların teknik özellikleri de yer aldı.


Valilikten 1183 yaşındaki porsuk ağacının kesilmesine ilişkin açıklama

Zonguldak’ta 1183 yaşındaki porsuk ağacının kökünden kesilmesi ile ilgili açıklama yapan valilik, adli sürecin devam ettiğini bildirdi.


Reisi'nin yüzüğü enkazda bulundu

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yüzüğü enkazda bulundu. Ayrıca enkaza ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.


Tercan’da 10 dakika aralıkla 2 deprem meydana geldi

Erzincan’ın Tercan ilçesinde 10 dakika aralıkla 2.9 ve 2.8 büyüklüğüne 2 deprem meydana geldi.


Yavrusunu korumak için dron'e saldıran anne koyun

Doğum yapan koyunu aramak için dron'e kaldırdıktan sonra annelik içgüdüsünü hesaplayamamak.