OY PUSULALARı NE ZAMAN BASıLACAK? CUMHURBAşKANLığı SEçIMI OY PUSULASı BASıM TARIHI

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için seçim takvimi geçtiğimiz günlerde YSK tarafından paylaşılmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yeterliliğe ulaşan toplamda 4 aday oldu. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra 100 bin imza barajını aşmayı başarabilen Sinan Oğan ile Muharrem İnce aday olmaya hak kazanmıştı. Peki, Cumhurbaşkanlığı seçimi oy pusulası basım tarihi ne zaman, oy pusulaları ne zaman basılacak?

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kaldı. Kısa süre önce başlayan seçim takvimi ise gün gün uygulanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanlığı adayları ile ilgili süreç sona ermişti. Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra 100 bin imza toplayan Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce aday olmaya hak kazanan 4 isim olmuştu. Adayların netleşmesinin ardından gözler pusulaların basılacağı tarihe çevrildi.

OY PUSULALARI NE ZAMAN BASILACAK?

Cumhurbaşkanlığı seçimi oy pusulası basım tarihi YSK tarafından açıklanmıştı. Buna göre Cumhurbaşkanı seçimi için oy pusulalarının basımına 12 Nisan'da, milletvekili seçiminde kullanılacak oy pusulalarının basımına 19 Nisan'da başlanacak.

YSK Başkanı Ahmet Yener kimdir, hangi görevlerde yer aldı?

2023-03-28T13:16:11Z dg43tfdfdgfd