EMEKLILIK REFORMU KARşıTLARı MACRON'U YUHALADı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hautes-Alpes vilayetindeki Savines-le-Lac köyüne ziyareti sırasında emeklilik reformuna tepki gösterenler tarafından yuhalandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Savines-le-Lac köyüne ziyaret gerçekleştirdi. Macron, burada basına açıklama yaptığı sırada köyde toplanan reform karşıtı göstericiler tarafından yuhalandı.

Çarşamba günü Fransa Başbakanı Elisabeth Borne'un sendikalarla bir araya geleceğini aktaran Macron, quot;Diyalog devam ediyor. Bu reformla ilgili toplumsal itiraz var ama bu, her şeyin durması gerektiği anlamına gelmiyor. Çalışmaya devam ediyoruz.quot; ifadesini kullandı.

Ülkedeki emeklilik reformu karşıtı gösterilere ilişkin Macron, quot;Son haftalarda kabul edilemez şiddet sahneleri oldu, bunu ağır şekilde kınıyorum.quot; dedi.

Macron, reforma ilişkin tutumları dolayısıyla saldırıya uğrayan belediye başkanları, milletvekili gibi Fransız siyasetçilere desteğini dile getirdi.

'BİNLERCE KİŞİ SADECE SAVAŞMAK İÇİN GELDİ'

Ülkenin Saint-Soline köyünde 25 Mart'ta çevrecilerin yapay su havzaları projesine karşı düzenlediği ve polisin sert müdahalesiyle çok sayıda kişinin yaralandığı protestoyla ilgili Macron, quot;Binlerce kişi sadece savaşmak için geldi. Bu kabul edilemez.quot; dedi.

Macron, seçilmişleri sorumlu olmaya davet etti.

Fransız basınındaki habere göre, Hautes-Alpes Valiliği, Savines-le-Lac köyünde 08.00-18.00 saatlerinde gösteri yasağı getirdi.

Öte yandan emeklilik reformuna karşı köyde toplanan göstericilerden 2 kişi, Macron'un ziyareti başlamadan önce gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANMIŞTI

Binlerce çevreci 25 Mart'ta, bölgede 16 yapay su havzası inşaatı projesini protesto için ülkenin Deux-Sevres vilayetine bağlı Saint-Soline köyünde gösteri düzenlemişti.

Polis ve jandarmanın sert şekilde müdahale ettiği gösterilerde taraflar arasında yaşanan çatışmalarda resmi kaynaklar 28 jandarma ve 7 göstericinin yaralandığını belirtmişti.

Organizatörler ise yaklaşık 200 göstericinin yaralandığını açıklamıştı. Yaralanan 2 gösterici hala komada.

2023-03-30T13:54:35Z dg43tfdfdgfd